۱۳- جهت حافظه شیخ کفعمی فرماید:
مویز و سعدکوفی و زعفران را با هم کوبیده و مخلوط کرده ناشتا بخورد.
۱۴- قرنفل و کندر خوب کوبیده تا نرم شود هر روز قدری ناشتا بخورد.
۱۵- از زیاد خوردن سردی بپرهیزد مانند ماست و برنج و امثال آن و خوردن آب زیاد.
۱۶- شیر حافظه را زیاد میکند و خوردن شیرینیجات و گوشت و عدس و عسل مخصوصاً ناشتا خوردن انار بالیله آن.
۱۷- مربای آویشن که با شکر درست شده باشد و همچنین خوردن اسطوخدوس جهت حافظه مفید است.
۱۸- دائمالوضو بودن و رو به قبله نشستن و به صورت علما نگاه کردن و به عبادت مشغول بودن و اطاعت پدر و مادر کانال ارتباط باخدا نمودن و روزه داشتن و خوردن انگور و گرمیجات به طور عموم و خوردن آب کم و خوردن غذای کم جهت زیادی حافظه مۆثر است.
۱۹- از پیغمبر اکرم (صلی الله و علیه وآله) است که پنچ چیز حافظه را قوی می گرداند.
۱ـ شیرینی،
۲ـ گوشت نزدیکگردن،
۳ـ عدس،
۴ـ نان سرد،
۵ ـ خواندن آیة الکرسی.
۲۰- خواندن قرآن به خصوص آیة الکرسی.
۲۱- اجتناب از چیزهایی که باعث فراموشی میشود مانند؛ معصیت و گناه، علاقه و وابستگی زیاد به دنیا، سرگرمی و اشتغال بیش از حد به آن و غمگین و محزون بودن برای مسائل دنیایی.(مفاتیحالجنان، کتاب باقیات صالحات).
۲۲- کاهش اضطراب و کسب آرامش به ویژه هنگام مطالعه.
۲۳- کاهش اشتغالات ذهنی.
۲۴- تقویت تمرکز و دقت.